06-37433715 info@jabasup.nl

Welkom bij SUPclean-up!!

VANAF VRIJDAG 8 FEBRUARI IS ONZE WEBSITE:
WWW.SUPCLEANUP.EU ONLINE!! 

 

Leuk dat je deze pagina bezoekt! Mijn naam is Janneke Smits, eigenaresse van Jaba SUP en Supboardshop en nagenoeg het hele jaar actief bezig om SUP te promoten in de breedste zin van het woord.
Sinds 2013 ben ik actief met de SUP-school, met name in het Groene Hart. In Gouda heb ik de mogelijkheid een mooie stadstour te maken. Een leuke tocht door het oude centrum van Gouda.
Vanaf het begin af aan lag er een behoorlijke hoeveelheid afval in het water. Ik schaamde mij er zelfs af en toe voor dat ik daar mijn mensen doorheen moest laten peddelen. Het idee om de gemeente te vragen voor een gezamenlijke oplossing had ik al. In december 2017 heb ik daar serieus werk van gemaakt en heb een challenge ingediend omdat binnen Gouda het Right to Challenge van kracht is.
Je mag dan een challenge indienen welke een maatschappelijk belang dient op bepaalde werkzaamheden of zaken die door een partij worden uitgevoerd. Als jij denkt dat je het beter en/of goedkoper kunt dan zou het zo maar kunnen zijn dat jij die werkzaamheden/zaken over kunt nemen.

Zowel de gemeente als Cyclus (het afvalverwerkingsbedrijf) zagen mijn idee (om vanaf mijn board de grachten schoon te gaan houden) wel zitten.
Vanaf 1 april 2018 ben ik wekelijks ongeveer 8 uur aan het werk om de grachten in de binnenstad schoon te houden. Dit doe ik uiteraard vanaf mijn board. Het blijkt een super efficiente manier te zijn om het water schoon te houden en milieuvriendelijker kan het bijna niet.

Nu blijkt dat dit in Gouda werkt wil ik graag kijken of dit concept ook in andere steden te realiseren is. Het liefst wil ik kijken of dit gedaan kan worden door een lokale SUP-school. Zij hebben er ook baat bij wanneer de watergangen schoon zijn. De ervaringen van afgelopen seizoen wil ik graag delen met anderen, samen ben je sterker.

Een tour door Nederland is het eerstvolgende project. Er zullen diverse steden met grachten en/of water worden bezocht om vervolgens vanaf het board schoon gemaakt te worden.
Den Bosch en Amersfoort hebben al toegezegd. De komende weken zullen andere SUP-school eigenaren ook benaderd worden met de vraag of we een gezamenlijke SUPcleanup kunnen organiseren.
Daarnaast hoop ik met SUPcleanup een platform te creëren waarbij we elkaars acties ondersteunen en promoten daar waar mogelijk is.

Wanneer bovenstaand verhaal je aanspreekt en je er graag meer over wilt weten dan mag je altijd bellen of mailen.

Ik deel graag mijn opgedane kennis met je!

Hopelijk tot ziens :-).