06-37433715 info@jabasup.nl

Mijn naam is Janneke Smits – van Leeuwen, eigenaresse van Jaba SUP en Supboardshop.
In 2010 ben ik gestopt met de sport Rafting wat ik deed op het hoogste niveau. De drang om te ondernemen en een sport weer serieus op te pakken was er nog steeds. Ik kwam in aanraking met Stand Up Paddling en was er van overtuigd dat dat de juiste combinatie voor mij moest zijn.

In 2013 heb ik Jaba SUP opgericht. In Gouda/Reeuwijk was er toen nog niets op het gebied van Stand Up Paddling terwijl de mogelijkheden om de omgeving te verkennen vanaf het water eindeloos zijn. Naast de SUP-school ben ik ook aan wedstrijden gaan deelnemen. Zowel op nationaal als internationaal niveau neem ik deel aan wedstrijden waarbij ultra long distance mij het meest aanspreekt. Dit zijn wedstrijden waarbij je meer dan 100 km onafgebroken peddelt of langer dan 24 uur aaneengesloten peddelt. De SUP11steden is in Nederland de bekendste ultra long distance wedstrijd. Wanneer je deze non-stop peddelt ben je tussen de 24 en de 32 uur onderweg. Wil je meer weten over de wedstrijden, vraag er gerust naar!

Supboardshop heb ik in april 2014 over kunnen nemen. Een webshop op het gebied van SUP-materialen. Voor mij een ideale gelegenheid om mijn onderneming wat uit te breiden. Op deze manier kan ik het suppen breder aanbieden en mensen voorzien van het juiste advies, zowel op het water als bij aanschaf of verhuur van materialen.

Sinds 2016 leid ik samen met 3 andere SUP-opleiders mensen op tot erkend SUP-instructeur onder de vlag van het Watersportverbond.

En verder…
Naast mijn wens om zoveel mogelijk mensen op een leuke manier kennis te laten maken met het suppen heb ik ook een ander (maatschappelijk) doel voor ogen, het terugdringen van zwerfafval. (Zie ook SUPCLEANUP.NL)
Door het suppen sta ik heel veel op het water. Het suppen heeft een ontspannend effect op mij en ik kan daar intens van genieten. Echter zie ik ook een minder leuke kant van de maatschappij, namelijk de vervuiling. Het water is enorm vervuild door zwerfafval.
Sinds april 2017 mag ik voor 8 uur in de week de watergangen van de binnenstand van de Gemeente Gouda schoonhouden! Vanaf mijn SUP kom ik overal en ga ik met een ton voorop mijn board en een afvalprikker door de grachten heen en het werkt..Scholen nemen dit onderwerp ook serieus en daarom gaan we vanaf dit jaar de SUP-activiteit combineren met het thema zwerfafval.
Het zijn maar kleine stapjes maar uiteindelijk stimuleren we elkaar de plastic consumptie te verminderen waar mogelijk. 🙂