06-37433715 info@jabasup.nl

Mijn naam is Janneke Smits – van Leeuwen, eigenaresse van Jaba SUP en Supboardshop.
In 2010 was ik gestopt met de sport Rafting wat ik deed op het hoogste niveau. De drang om te ondernemen en een sport weer serieus op te pakken was er nog steeds. Ik kwam in aanraking met Stand Up Paddling en was er van overtuigd dat dat de juiste combinatie voor mij moest zijn.

In 2013 heb ik Jaba SUP opgericht. In Gouda/Reeuwijk was er toen nog niets op het gebied van Stand Up Paddling terwijl de mogelijkheden om de omgeving te verkennen vanaf het water eindeloos zijn. Naast de SUP-school ben ik ook aan wedstrijden gaan deelnemen. In 2014 ben ik na 4 races tweede van Nederland geworden op de NK long distance wedstrijden. Tijdens de Elfsteden tocht / SUP 11city tour in september wist ik de eerste plaats te behalen.
Ook dit jaar staan de wedstrijden, nationaal en internationaal weer op de agenda.

Supboardshop heb ik in april vorig jaar overgenomen. Een webshop op het gebied van SUP-materialen. Voor mij een ideale gelegenheid om mijn onderneming wat uit te breiden. Op deze manier kan ik het suppen breder aanbieden en mensen voorzien van het juiste advies, zowel op het water als bij aanschaf of verhuur van materialen.

En verder…
Naast mijn wens om zoveel mogelijk mensen op een leuke manier kennis te laten maken met het suppen heb ik ook een ander (maatschappelijk) doel voor ogen, het terugdringen van zwerfafval.
Door het suppen sta ik heel veel op het water. Het suppen heeft een ontspannend effect op mij en ik kan daar intens van genieten. Echter zie ik ook een minder leuke kant van de maatschappij, namelijk de vervuiling. Het water is enorm vervuild door zwerfafval. Ik hoef niemand uit te leggen dat dit slecht is voor dier en mens.
Gedurende het jaar organiseer ik diverse opruim-acties waarbij we zoveel mogelijk afval uit het water proberen te halen. Daarnaast is het voor deelnemers mogelijk een Dopper flesje en/of een katoenen tas aan te schaffen na afloop van een SUP-activiteit. Zo hoop ik mensen te stimuleren de plastic consumptie te verminderen waar mogelijk.